Sandy De Cuyper

Ik ben Sandy, getrouwd met Peter en mama van een dochter en zoon. Ik ben psycholoog en cliënt- centered psychotherapeut van opleiding en werk reeds verscheidene jaren als psycholoog/psychotherapeut met kleuters, kinderen en jongeren en hun ouders.

Om zelf mijn rust te kunnen vinden en om te kunnen herbronnen vanuit de drukte van werk en gezin, ging ik op zoek naar een hobby. Het leven leidde me tot bij Isabel en Puur Yoga waar ik startte met yoga een negental jaar geleden. Sinds de eerste yoga-ervaring werd yoga een passie en niet zomaar een hobby. Meer en meer kon ik ervaren wat yoga kan brengen als meerwaarde: de innerlijke rust, het lichaamsbewust worden. Deze ervaringen brachten me tot mijn droom om zelf yogadocente te
worden en anderen de fijne ervaring van yoga te laten voelen.

Meer over mezelf

In 2019 volgde ik opleiding bij El Sole als yogadocente kind- , tiener- en ouder-kindyoga. Adem Yoga werd opgestart en ik kon als beginnend yogadocente tiener- en ouder-kindyoga geven in de Puur Yoga studio. En net wanneer je denkt dat je alles een beetje op een rijtje hebt, werd ik even terug gefloten door het leven. De eisen van werk en gezin, mijn hoogsensitiviteit en perfectionisme, het begin van de overgangsfase, dwongen me tot stilstand. Lichaam en geest waren uitgeput en burn-out maakte zich meester van me. Psycholoog en yogadocente zijn , maakt je immers niet immuun tegen kwetsuren en maakt je niet perfect. Vanuit deze burn-out moest ik mezelf terug opbouwen, mijn lichaam en geest laten herstellen en diende ik te zoeken naar een nieuw evenwicht. Hartcoherentie kwam op mijn pad, ik werkte aan mezelf, paste mijn levensstijl aan, bouwde dagelijks meditatie en yoga in, trachtte te werken aan mijn mind-set en leerde mijn hoogsensitiviteit aanvaarden.

Ik weet nu ook dat ik steeds oplettend moet zijn om mezelf rust te geven, lief moet zijn voor mezelf. Mijn lichaam is mijn signaalgever. Het vertelt me hoe het met me gaat, of ik stress ervaar, nood heb aan rust. Ik ben niet meer dezelfde als vroeger, als is dat wel hetgeen waar je eigenlijk op hoopt, maar ik zie nu dat er een nieuw evenwicht is, dat eigenlijk rijker is en meer mezelf.

Het was ‘mijn lichamelijk uitvallen’ die me ertoe heeft gezet om eindelijk te worden wie ik ben, te leven naar wie ik ben, met al mijn talenten en kwetsuren en gevoeligheden. Hartcoherentie, ademhaling en relaxatie in al zijn toepassingen en een aanpassing van mijn levenswijze en levensvisie hebben ertoe geleid dat ik mijn zelfhelend vermogen heb ontdekt en terug in mijn kracht kon staan. Stress is niet weg uit mijn leven, helaas, maar dat is ook een utopie. Ik heb echter wel een aantal technieken om ermee om te gaan. In september 2020 besloot ik om mijn droom achterna te gaan en startte ik met de holistische teacher training yoga opleiding bij Isabel in de Puur Yoga Studio. Mijn opleiding en achtergrond als psycholoog en psychotherapeut, mijn levenservaring en transformatie en mijn passie voor yoga en yoga-opleiding komen nu samen in en leiden tot de weg die ik nu graag wil bewandelen.

Als je ziet hoe we worstelen met de dagdagelijkse stress en eisen die op ons af komen en de druk die we ervaren, dan hoop ik dat ik je kan helpen stil worden in de drukte om je heen en je verbondenheid met je hart kan laten voelen. Inzicht in wie je bent, keuzes maken vanuit je hart en in contact komen met je eigen lichaam zijn enkele van de vele mogelijkheden die ademhaling, relaxatie en yoga biedt en waar ik sterk in geloof. Elke persoon heeft zijn eigen krachten en mogelijkheden en laten we deze verder ontdekken en benutten…

Adem

Binnen de begeleiding maken we gebruik van een holistische benadering en gaan ervan uit dat alles, ook gezondheidsproblemen van psychische en/of lichamelijke aard, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gezondheidsproblemen trachten we ook vanuit deze benadering te bekijken, te kaderen en te behandelen. We gaan uit van het gegeven dat ieder mens beschikt over een zelfgenezend en zelfherstellend vermogen.

Tijdens de behandeling trachten we deze innerlijke kracht te (her)ontdekken. Als ademhalings- en relaxatietherapeut hecht ik veel belang aan de ademhaling en het inbouwen van ontspanning . Deze aspecten zijn belangrijk om terug een basisrust te vinden in het leven en te werken naar herstel. Naast een focus op ademhaling en het inbouwen van rustmomenten, wordt ook gewerkt aan een positieve mindset en levensstijl (voeding en beweging, houding, leefpatroon).

Voelen is helen. Als ademhalings- en relaxatietherapeut tracht ik je terug in contact te brengen met jezelf, met je voelen, met je zijn , zodat je kan ontdekken waar je kracht zit, wat je verlangens zijn, je noden. Vaak ervaren we immers psychische en/of lichamelijke problemen doordat we te ver afstaan van onszelf, de voeling met onszelf verloren zijn, vast gelopen zijn in het leven, de maatschappij, overprikkeld raken. We trachten tijdens de behandelingen tot verstilling te komen of leren technieken en oefeningen die verstilling kunnen bevorderen. In de rust en verstilling vinden we immers onszelf. We bekijken op welke manier we onze monkey mind, ons immer denkende ik die het ons immens moeilijk kan maken, tot stilstand te brengen, ons ego uit te schakelen om tot de kern van ons voelen en ons zijn te komen en zo ook tot oplossingen en antwoorden te komen die reeds verscholen aanwezig zijn in onszelf. 

Afspraak maken

Een afspraak met Sandy is mogelijk op:

Woensdagnamiddag:

  • 13u
  • 14u15
  • 15u45

Vrijdagvoormiddag:

  • 8u45
  • 10u
  • 11u30

Een afspraak duurt één uur.

Via onderstaand contactformulier kan je jouw afspraak maken of eventuele vragen stellen aan Sandy.

 

Contact

Sandy De Cuyper
Wij gebruiken enkel jouw telefoonnummer bij eventuele annulaties.